Våran bedömning

Om du har flera datorer och bara en skärm, tangentbord och mus – eller om du har en dator som ligger på en annan plats än du sitter – kan en KVM switch vara en användbar produkt för dig. Men vad är egentligen en KVM-switch och hur fungerar den? I denna bloggpost kommer vi att diskutera vad en KVM-switch är, hur den fungerar och när du kan använda den.

KVM står för Keyboard, Video och Mouse och en KVM-switch är en enhet som låter dig styra flera datorer med bara en uppsättning av dessa enheter. Oftast används en KVM-switch i serverrum där flera datorer styrs från ett ställe eller i hemmen där flera datorer delar en gemensam skärm, mus och tangentbord.

En KVM-switch möjliggör att du kan skifta mellan dina datorer med hjälp av en knapptryckning. Du kan få en KVM-switch som har flera portar, som till exempel två, fyra eller åtta portar, beroende på hur många datorer du vill kunna styra. När du har anslutit dina datorer till KVM-switchen ansluter du sedan skärmen, tangentbordet och musen till KVM-switchen. Med KVM-switchen kan du sedan navigera mellan dina datorer genom att trycka på en knapp på switchen. Detta gör att du inte behöver ha flera uppsättningar av tangentbord, mus och skärm för att kunna använda olika datorer.

En annan användning av KVM switchen som har blivit allt mer populär är att använda den för att ansluta en dator till flera skärmar. KVM-switchar som kan ansluta till flera skärmar och därmed användas till att styra flera datorer på flera skärmar.

Sammanfattningsvis är en KVM-switch en produkt som låter dig styra flera datorer med ett enda set av tangentbord, mus och skärm. Det sparar tid och gör det lättare att organisera dina arbetsuppgifter. Oavsett om du arbetar från ett hemmakontor eller från ett serverrum, en KVM-switch kan hjälpa dig att effektivisera din datoranvändning. Om du inte redan har en KVM-switch, överväg att köpa en – jag är säker på att du kommer att uppskatta den!

Bilden visar ett hem med snygg heminredning. Venture Design, Rowico och Chiq Antique har mängder med inspirerande och stilfulla möbler. Föregående inlägg Venture design – Klassiskt vackert
Nästa inlägg Ledramp – ultimat extraljus för din bil

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *