Våran bedömning

Fallskydd är en livsviktig produkt i arbetslivet när man arbetar på höjd, men inte bara är det viktigt med säker fallskyddsutrustning på arbetsplatser utan även i friluftsliv när man kanske bestiger berg eller liknande. Oavsett användningsområde så är det viktigt med säker utrustning och en gedigen fallskyddsutbildning. Nedan kommer vi gå igenom ett fallskyddspaket för takarbete som finns tillgängligt att köpa.

Utrustning i paketet

Fallskyddspaketet Tak är utvecklat för alla typer av takarbeten. Satsen innehåller ett fallskyddsbälte från Elastico Plus (EN361), ett rep med dragkedja, ett 15-meters fallspjäll (EN353-2), ett 1,5-meters ankare (EN795-B), en stålkarbin (EN362) och en förvaringsryggsäck. Rygg- och axelremmarna på säkerhetsbältet mot fall är utformade med elastiska band så att säkerhetsbältet kan vara bekvämt och fritt i olika arbetsställningar. Benen och bröstet är utrustade med snabbkopplingar för att underlätta att kliva av och på bilen . Bältet har rygg- och bröststöd och stödtrådar för fallstoppsdämparen. Om det behövs kan säkerhetsbältets ryggstöd förlängas med 0,5 meter.

Det inkluderade repet är 15 meter långt och kan justeras för att säkerställa att dragkedjan är korrekt inställd, helst i ett sträckt läge, och användaren kommer inte att falla av takets kant när den faller. Inklusive en ankarring kan en anslutningspunkt skapas om en anslutningspunkt saknas. Observera att du inte kan knyta eller knyta ringen, eftersom detta kommer att försvaga styrkan. Satsen innehåller en extra karbin och en förvaringspåse.

Vikten med utbildning

Runtom i Sverige finns det många fina hus som är stora, oftast 2 eller kanske till och med 3-plans hus att hitta. Speciellt i de finare områdena i Stockholmstrakterna. Så när det är dags att tvätta fasaden på dessa massiva hus och vanliga byggnader är det minst lika viktigt att ha säker utrustning, som att ha en fallskyddsutbildning. Många rapporter om fallskador finns att hitta när det kommer till fasadtvätt i Stockholm, bland dessa rapporter så går det även att hitta fall när det kommer till exmepelvis, fasadrenovering, höghöjdsarbete och fasadrenovering i Stockholm, men även i andra delar runtom i landet.

Våra tankar

Fallskyddspaketet ovan är bra på många olika sätt, all utrustning som behövs för att komma igång med takarbetet finns, och det är av hög kvalité. En stark egenskap som finns i just selen är justerbarheten samt att den är enkelt att komma in och ut från. Fallstoppsdämparen är även bra då den funkar klockrent i våra tester och allt går att extremt smidigt förvara och ta med sig i den väska som ingår.

Föregående inlägg Autoklavsystem från Fedegari FOB
Nästa inlägg FIMAP SMg, åkbar skurmaskin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *