Våran bedömning

Att driva en restaurang är inte en enkel uppgift. Förutom att laga fantastisk mat måste du också ha rätt verktyg och utrustning för att hålla köket rent, organiserat och effektivt. En av de viktigaste sakerna att ha är kantiner och kokkärl. Dessa tillbehör kan inte bara hjälpa till att förvara mat, utan hjälper till att hålla det färskt och organiserat. I denna blogg ska vi titta närmare på varför kantiner och kokkärl är avgörande för ett restaurangkök och vad du ska tänka på när du köper dem

Lagring av livsmedel

Ett av de viktigaste skälen till att ha kantiner och kokkärl i ditt restaurangkök är att lagra mat på ett hygieniskt och organiserat sätt. Förvaring av mat i kantiner och kärl gör det enkelt att hålla reda på hur mycket mat som finns tillgängligt, vilket är avgörande när du planerar din meny och beställer råvaror. När du förvarar mat i kantiner och kärl kan du också lätt märka datum så att du vet när maten behöver kastas.

Enkel transport

En annan fördel med kantiner och kokkärl är att de underlättar transport av mat från köket till matsalen. Detta gäller särskilt om du har cateringtjänster eller serverar mat på ett annat ställe än i din restaurang. Att använda kantiner med läckagefria lock kan bidra till att förhindra spill under transporten.

Kökets effektivitet

Att ha kantiner och kokkärl i ditt restaurangkök kan också öka effektiviteten i köket. Genom att ha förberedda ingredienser eller färdiga rätter i kantiner eller kärl kan du snabbt tillaga mat när du har kunder som väntar. Dessutom kan kantinerna och kärlen staplas på varandra för att spara utrymme.

Materialval

En viktig faktor att tänka på när du köper kantiner och kokkärl är vilket material de är gjorda av. Detta avgör till stor del hur väl de fungerar och hur länge de kommer att hålla. De vanligaste materialen är rostfritt stål, aluminium och plast. Rostfritt stål är det mest hållbara och hygieniska valet, medan aluminium är lättare och billigare. Plast kan vara det billigaste alternativet, men se till att välja tåliga, livsmedelsklassade alternativ.

Storlekar och lock

Det är också viktigt att tänka på storlekar och lock när du köper kantiner och kokkärl. Du vill välja storlekar som passar för de mängder mat du förvarar, och vara noga med att välja lock som är läckagefria och enkla att ta av och sätta på. Tänk på att köpa kantiner och kärl i olika storlekar och höjder för att göra det lättare att stapla och organisera dem i skåp och hyllor.

Sammanfattning

Kantiner och kokkärl är avgörande verktyg för vilket restaurangkök som helst. De hjälper till att lagra mat på ett hygieniskt och organiserat sätt, kan bidra till att förhindra spill under transport, öka effektiviteten i köket och spara utrymme. När du köper kantiner och kokkärl är det viktigt att välja rätt material, storlekar och lock för att säkerställa att de fungerar så bra som möjligt. Så se till att ha detta restaurangkökstillbehör på din inköpslista för att ha ett kök som är välutrustat och effektivt.

Föregående inlägg Lyft ditt hem med växtväggar samt tygblommor
Nästa inlägg Boka cellprov och NIPT test i Stockholm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *